Новини Maanimo

«Мінімалку» по безробіттю тимчасово підняли до 1000 грн

Постанова набула чинності 18 квітня, проте її норми повинні застосовуватися до випадків, зафіксованих з самого початку карантину.

Після того, як карантин закінчиться, документ залишиться в силі ще протягом 30 календарних днів.

Тому всім безробітним, які встали на облік в період карантину, тобто з 12 березня, автоматично перерахують фіндопомогу з першого дня реєстрації в службі зайнятості.

Підвищення виплат поширюється на тих, чий страховий стаж менше 6 місяців і тих, хто був звільнений за будь-яку провину, а також на молодих людей, які потребують першого працевлаштування і внутрішньо переміщених осіб, які документально не можуть підтвердити періоди своєї зайнятості.

Відзначимо, що до цього, 1 березня, мінімальний розмір допомоги по безробіттю для тих, чиї виплати не залежать від зарплати та стажу, збільшився на 40 грн. Якщо раніше держава виплачувала таким громадянам 610 грн в місяць, то в березні почала платити 650 грн\міс.

Для тих, у кого допомога залежить від попередньої зарплати і страхового стажу, мінімальний розмір виплати 1 березня був збільшений на 170 грн, тобто з 1630 грн до 1800 грн на місяць.

Нагадаємо, до 16 квітня кількість безробітних, офіційно зареєстрованих у Державній службі зайнятості, становила 400,9 тисяч осіб.