Новини Maanimo

Котирування на нафту зростають в очікуванні підвищення попиту через заморозки

Станом на 7.16 EET січневі ф’ючерси на нафту еталонної марки Brent дорожчають на 0,59%, до 81,72 долара за барель, січневі ф’ючерси на WTI зростають у ціні на 0,71%, до 78,97 долара за барель.

На ринку нафти у п’ятницю вранці спостерігається позитивна динаміка, яка продовжує вечірнє відновлення цін після зниження. Негативній динаміці сприяли новини, що Китай заявив, що готується до вивільнення стратегічних запасів нафти.

На думку аналітиків Oanda, які наводить газета Wall Street Journal, зараз погода позитивно впливає на ціни, оскільки низькі температури можуть призвести до нестачі природного газу та боротьби за альтернативні джерела енергії.

Пізніше в п’ятницю американська нафтогазова сервісна компанія Baker Hughes Company оприлюднить свою щотижневу статистику нафтових бурових установок, що діють, в США. За попередній робочий тиждень їхня кількість збільшилася.

Нагадаємо, що світові котирування на нафту в четвер вранці продовжують знижуватися через можливість ситуації тимчасового профіциту сировини на ринку, свідчать дані торгів і коментарі аналітиків.