Новини Maanimo

«Доларові» зарплати українців можуть зрости на 20% – Ukraine Economic Outlook

Згідно з прогнозом Ukraine Economic Outlook, за підсумками 2021 року реальний ВВП України зросте мінімум на 6%. Що ж стосується доларового, то позитивний сценарій передбачає зростання на 20%, а негативний – на 16%. Експерти очікують, що до кінця 2021 року показник сягне $168 млрд.

«Для порівняння: 2019 рік закінчили з ВВП $154 млрд, а 2020 й – $146 млрд», – уточнює Михайло Кухар.

Такий прогноз в Ukraine Economic Outlook пояснюють перспективою серйозного притоку іноземної валюти, який «в гіршому випадку» складе $5 млрд, а відповідно до базового сценарію – $10 млрд.

«Чотири купить НБУ, а решту – населення», – додає Кухар.

Крім того, аналітик прогнозує зростання доходів населення України, а з ними – і збільшення споживчого попиту. Згідно з очікуваннями Ukraine Economic Outlook, в 2021 році зарплата в доларах може зрости в середньому до $550 (+ 20%).

Також експерт звертає увагу на те, що під відкриття ринку землі одні лише українські агрохолдинги вже «запаркували» $2,5 млрд. Плюс цього року очікується запуск пілотного проекту спеціальної економічної зони для українського IT-бізнесу.

«А ще я сподіваюся, що ми станемо шостою країною світу, що легалізувала крипотовалюти», – додає Михайло Кухар.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що, згідно з прогнозом уряду, реальна середня зарплата в Україні в 2021 році зросте приблизно на 13%.