Новини Maanimo

Долар продовжує зростати на закритті міжбанку

Долар

За підсумками валютних торгів на міжбанку 19 березня долар можна продати по 27,88 грн/$, а купити по 27,81 грн/$.

У порівнянні з відкриттям торгів сьогодні вранці, курс долара в продажу збільшився на 8 копійок, а в покупці виріс на 4 копійки.

За день

Після відкриття торгів, курс долара, плавно рухався по висхідній траєкторії. Після 13-30 курс в покупці став «відставати» від курсу в продажу, і до кінця торгів зафіксувався на позначці 27,81 грн/$. Можливо, що вже завтра буде підкорена психологічна планка в 28 грн/$. Швидше за все, тренд на підвищення курсу збережеться, і долар буде зміцнюватися ще значніше, якщо не відбудуться які-небудь форс-мажорні обставини і з черговою інтервенцією на міжбанк вийде НБУ. В такому випадку передбачити поведінку «американця» стає дуже складно.

Євро

Євровалюта на міжбанку, в порівнянні з відкриттям торгів сьогодні вранці, зміцнилася на 8 копійок і продається по 30,09 грн/€. У купівлі курс теж зріс на 8 копійок, за одне євро зараз просять 30,02 грн.

За день

Євровалюту в ході дня знову «лихоманило». В обід «європеєць» знову пробив психологічне дно в 30 грн/€, але до закриття торгів повернув колишні позиції. Курс євро непередбачуваний, показуючи то зростання, то падіння на закритті міжбанку. Можна прогнозувати збільшення курсу в майбутньому, так як реальних передумов для істотного зниження поки немає.