Новини Maanimo

Долар «атакував» євро перед засіданням ЄЦБ: що турбує інвесторів

Згідно з даними торгів, 8 вересня курс європейської валюти до долара впав до 1,1804 долар/євро з рівня закриття в $1,1817. Курс американської валюти до ієни при цьому не змінився, залишившись на позначці 106,25 ієни, в той час як курс GBP/USD знизився до 1,3148 (-0,1%). Індекс долара у вівторок виріс до 93,062, додавши 0,4%.

Зниження курсу EUR/USD відбувається на тлі занепокоєння інвесторів напередодні засідання ЄЦБ, на якому, як очікується, будуть порушені питання інфляції, курсу євро та інші моменти стосовно подальшої монетарної політики європейського регулятора.

Згідно з очікуваннями аналітиків Nordea, Європейський Центробанк зробить все можливе для того, щоб нинішнє засідання не перетворилося на «березневе розчарування».

Поточний курс євро, на думку експертів, частково обумовлений створенням фонду підтримки економіки ЄС обсягом €750 млрд і доволі швидким відновленням регіону після спаду, викликаного пандемією COVID-19.

Нагадаємо, згідно з результатами дослідження, проведеного Reuters, більше половини опитаних агентством валютних стратегів очікують на зниження курсу долара ще як мінімум протягом трьох місяців.