Новини Maanimo

Для 205,2 тисяч українців проіндексували страхові виплати

Зокрема, на фінансування щомісячних страхових виплат потерпілим на виробництві та членам їх сімей Фонд виділив 2,813 млрд грн.

Щоб здійснити перерахунок цих виплат, з початку березня ФССУ додатково витратив 76,9 млн грн. Всі обласні управління отримали кошти на збільшення страхової підтримки.

Крім того, Фонд повністю профінансував одноразові страхові виплати, медико-соціальні послуги та реабілітаційне лікування.

На допомогу по тимчасовій непрацездатності та допомогу по вагітності та пологах Фонд направив 4,375 млрд грн. Поки що оплачені тільки витрати за заявами-розрахунками, наданими до 20 березня.

Відзначимо, що в січні-березні середній щоденний розмір виплати за лікарняним виріс на 19,3% в річному вимірі, тобто з 264,17 до 315,28 грн.

При здійсненні витрат за лікарняними листками враховувалося те, що терміни фінансування були продовжені на 11 робочих днів. Причиною продовження термінів стали недонадходження ЄСВ і недостатній резерв коштів у бюджеті Фонду на 2019 і 2020 роки.

Виконавча дирекція ФССУ внесла пропозиції щодо внесення змін до бюджету, і Кабінет міністрів вже розробив відповідний законопроект.