Новини Maanimo

Держдеп оцінив інвестиційний клімат в Україні

У частині доповіді присвяченій Україні відзначається, що попри потенціал, який має Україна, закордонні інвестиції лишаються низькими. Україна загалом характеризується, як країна, яка пропонує значний споживчий ринок, високо освічену робочу силу, яка доступна за конкурентними цінами, та багаті природні ресурси.

«Україна є сільськогосподарською потугою та другим за обсягами світовим експортером зерна. Україна тривалий час має підготовлену робочу силу у сфері послуг у сфері інформаційних технологій та досліджень та розробки програмного забезпечення», – говориться в доповіді.

В Держдепі відмітили, що Україна зазнала відтоку інвестицій у 2020-му році, що, за словами закордонних інвесторів, було спричинено, окрім пандемії, корупцією, зокрема у судовій сфері.

Доповідь вказує, що попри зусилля уряду Зеленського, спрямовані на захист здобутків останніх років та втілення обіцянки його адміністрації у сфері реформ, ці зусилля зустрілись зі спротивом, а деякі ключові реформи було нівельовано.

Нагадаємо, що в уряді розраховують на отримання траншу від МВФ до кінця поточного року. Раніше в якості терміну надання коштів вказували вересень.