Новини Maanimo

Бензин А-95 може подешевшати ще на 3-5 грн, – АМКУ

АМКУ буде враховувати зміни, що відбулися в останні місяці: падіння цін на нафту і великий опт, коливання валютного курсу тощо.

Комітет вже спостерігає зниження цін на заправках, однак, вивчивши дані аналітичних агентств, розраховує, що їх можна знизити ще більше. Наприклад, бензин А-95 міг би бути дешевше ще на 3-5 грн.

Нагадаємо, 5 грудня 2019 року АМКУ порекомендував учасникам ринку нафтопродуктів встановити роздрібні ціни на високооктанові бензини і дизельне паливо на тому рівні, який би був доречним за умов значної конкуренції. Внаслідок цього ціни на А-95 і на ДП знизилися на 1-2 грн за літр.

Після цього, 14 січня 2020 року Комітет розпочав ретельно з’ясовувати, чи законні дії учасників ринку, так як та інформація, яку вони надали, все ж не пояснювала діючі на той момент ціни.

Пізніше, 10 березня, АМКУ повторно попередив власників мереж АЗС про необхідність зниження цін, так як на початку місяця ціни на сиру нафту в усьому світі обвалилися і спричинили падіння вартості похідних продуктів.