Новини Maanimo

«13 документів і 2 контракти»: Зеленський зробив заяву про нові угоди з Катаром

Сьогодні Україна і Катар нарощують взаємодію в усіх сферах, що становлять взаємний інтерес, і працюють над розширенням економічного співробітництва, зазначив Володимир Зеленський під час офіційного візиту в Катар. У якості прикладу глава держави навів дані про постійне збільшення обсягів торгівлі між країнами, згадав про введення прямого авіасполучення між Києвом і Дохою та безвізовий режим для громадян України та Катару.

Також президент розповів катарським ЗМІ про те, що в планах сторін – підписання низки документів і угод, що стосуються, в тому числі, поглиблення співпраці в сфері безпеки і в правовій сфері, в галузі енергетики, охорони здоров’я, молоді та спорту, а також продовольчої безпеки.

«Також плануємо підписати документи про взаємне визнання свідоцтв моряка і водійських посвідчень», – додав Володимир Зеленський.

Крім того, українська сторона готується до підписання декількох комерційно-інвестиційних угод, спрямованих на розширення інвестиційного співробітництва з Катаром.

За словами президента, Україна відкрита для залучення іноземних інвестицій в такі напрямки, як фінансовий та енергетичний сектори, сфера високих технологій, сільське господарство та інфраструктура.

«Торговельно-економічне співробітництво – основа наших відносин з Катаром», – підкреслив Зеленський.

У той же час, розширення авіасполучення між країнами, за його словами, допоможе створити умови для розвитку співпраці в туристичній сфері.

Пізніше Володимир Зеленський заявив про підписання сторонами «13 важливих документів і 2 комерційних контрактів».

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що в Україні з’явився Національний фонд інвестицій: рішення про створення державного підприємства «Націнвестфонд» уряд прийняв під час засідання в останній день березня.