Новини Maanimo

Яку суму встигли задекларувати українці з моменту запуску податкової амністії: ЦИФРИ

У рамках добровільного декларування українці вже «показали» податківцям 113,4 млн гривень, заявив у коментарі «Укрінформу» голова Державної податкової служби Євген Олійников.

З початку вересня українці добровільно задекларували 113,4 млн гривень. При цьому сума задекларованого до сплати збору сягнула 6 млн грн.

За словами Євгена Олійникова, з кожним днем ​​кількість декларацій зростає, проте підбивати конкретні підсумки кампанії поки що зарано.

Основною метою закону про добровільне декларування глава Державної податкової служби називає надання громадянам цивілізованої можливості «амністувати свої нелегальні статки без легалізації».

У податковій нагадують, що в рамках кампанії можна легалізувати статки, придбані за рахунок доходів, з яких не було сплачено податків. Таким чином, громадяни, які добровільно задекларували доходи, звільняються від відповідальності (кримінальної, адміністративної та фінансової) за несплату податків з таких доходів.

Плюс, додає Євген Олійников, ставка збору в рамках кампанії варіюється від 2,5 до 9%, тоді як традиційна становить 18%.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що, за словами голови парламентського Податкового комітету Данила Гетьманцева, на кінець жовтня українці встигли добровільно задекларувати 111 млн гривень.