Новини Maanimo

136 країн домовилися про введення єдиного податку для глобальних корпорацій

136 країн, на частку яких припадає понад 90% світового ВВП, домовилися про введення єдиного податку для глобальних корпорацій, передає Euronews.

136 країн, включаючи 37 членів ОЕСР, затвердили введення податкової ставки не нижче 15% для міжнародних корпорацій: «глобальний податок», який не дозволить великим компаніям «економити», обираючи країни з найменшою ставкою, запрацює з 2023 року.

Іншими словами, корпорації будуть зобов’язані сплачувати «глобальний податок» в усіх країнах, в яких працюють або отримують прибуток – незалежно від того, чи присутня там фірма фізично.

Так, нова ставка буде працювати для компаній, дохід яких перевищує €750 млн. На думку експертів, завдяки нововведенню, глобальні податкові надходження зростуть приблизно на $150 млрд на рік: реформа торкнеться сотні найбільших корпорацій і забезпечить перерозподіл $125 млрд.

За словами міністра фінансів Франції Брюно ле Мера, дана угода «відкриває дорогу до справжньої податкової революції XXI століття» і «робить оподаткування більш справедливим».

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що серед країн, які затвердили глобальний податок на діяльність великих транснаціональних корпорацій, – КНР, Туреччина та Індія, які раніше не повністю схвалювали запропоновані зміни.