Новини Maanimo

У Єврокомісії розповіли, що повинна зробити Україна для отримання другого траншу від ЄС

Отримання другого траншу макрофінансової допомоги ЄС залежить від виконання Києвом узгоджених політичних заходів, заявив під час конференції з питань реформ в Україні виконавчий віце-президент ЄК Валдіс Домбровскіс, передає Інтерфакс-Україна.

У Єврокомісії нагадали, що Україна отримала перший транш у розмірі €600 млн в грудні 2020-го. Другий же буде виділено, як тільки країна виконає всі політичні умови в рамках обумовлених раніше домовленостей.

За словами Домбровскіса, Україна повинна просувати реформи Вищої ради правосуддя та Вищої кваліфікаційної комісії суддів, покращувати бізнес-клімат і зміцнювати систему корпоративного управління для держпідприємств, а також боротися з корупцією, забезпечуючи повну незалежність НАБУ.

«Боротьба з корупцією – ключова умова макрофінансової підтримки ЄС», – констатував він.

Також виконавчий віце-президент ЄК зазначив «величезну користь» для української економіки відкриття ринку землі і запевнив, що Євросоюз продовжить працювати над зміцненням партнерства з нашою країною.

За його словами, Україна домоглася прогресу в реформуванні державного управління та макроекономічної стабілізації, а також досягла успіху в боротьбі з корупцією, і вкрай важливо, щоб ці реформи тривали. Особливо це стосується зміцнення верховенства права, зазначив Домбровскіс.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що, за інформацією Міністерства фінансів, Україна отримала кредит обсягом $350 млн від Світового банку.