Новини Maanimo

У Мінфіні розповіли, кому продали єврооблігації

Ставка дохідності за цими облігаціями становить 4,375%, а термін обігу закінчується в 2030 році. Як раніше зазначив прем’єр-міністр Олексій Гончарук, для бондів такого типу ставка була найменшою в історії країни.

Більшу частину єврооблігацій, або 85%, придбали фонди з управління активами, ще 7% – хедж-фонди, 6% – пенсійні та страхові фонди (переважно з країн ЄС), 2% – банки.

В цілому, в купівлі бондів взяли участь 200 інвестиційних фондів з 31 країни. Зокрема, серед європейських країн, які виявили зацікавленість – Австрія, Андорра, Бельгія, Болгарія, Велика Британія, Данія, Ісландія, Іспанія, Італія, Латвія, Литва, Ліхтенштейн, Люксембург, Мальта, Монако, Нідерланди, Німеччина, Польща, Португалія, Словаччина, Словенія, Фінляндія, Франція, Чехія, Чорногорія, Швейцарія.

Інвестори з Великої Британії купили 42% облігацій, з США – 34%, з країн Євросоюзу – 19%, а з країн Азії та Близького Сходу – 5% випуску.

Отримані кошти будуть спрямовані на фінансування державного бюджету.

Нагадаємо, що Міністерство фінансів 22 січня оголосило про випуск десятирічних облігацій зовнішньої державної позики, номінованих в євро.