Новини Maanimo

Ціни на золото підвищились до рекордного рівня

Спотове золото подорожчало на 1% до $2208,30 за унцію після досягнення під час сесії рекордного максимуму в $2222,39. Нижчі відсоткові ставки зменшують альтернативну вартість володіння недохідними зливками і чинять тиск на долар, роблячи золото дешевшим для інвесторів, які володіють іншими валютами.

Зазначається, що Федеральна резервна система (ФРС) зберегла відсоткові ставки на попередньому рівні, заявивши, що, як і раніше, розраховує знизити їх на 0,75% до кінця 2024 року.

Очільник ФРС Джером Пауелл заявив, що нещодавні високі показники інфляції не змінили основного припущення про повільне ослаблення цінового тиску в США.

Трейдери, які торгують ф’ючерсами на федеральні фонди, тепер оцінюють 75% ймовірність того, що ФРС почне знижувати ставки в червні, порівняно з 59% до цього.

«Оскільки Пауелл запланував три можливі зниження ставок цьогоріч, прибутковість облігацій та долар США впали, що відкрило шлях до зростання ціни на золото», – заявив Тім Вотерер, головний ринковий аналітик компанії KCM Trade.