Новини Maanimo

Середня зарплата в Україні вже перевищує $500 – Шмигаль

Тренд щодо виїзду українців на заробітки за кордон почав змінюватися. Про це в інтерв’ю lb.ua заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

За словами прем’єра, те, що мільйони громадян нашої країни знаходяться на заробітках за межами країни, є «вироком системі, що склалася в Україні за останні 30 років».

У той же час, додає Денис Шмигаль, останнім часом тренд щодо виїзду українців на заробітки за кордон почав змінюватися.

Пов’язані зміни, за словами прем’єра, як з пандемією, так і зі зростанням попиту на кваліфіковану робочу силу в Україні. Плюс, додає глава уряду, повертатися додому людей стимулюють окремі економічні та соціальні програми.

«Середня зарплата в Україні зараз вже вище $500. Це абсолютний рекорд для нашої держави», – зазначає Денис Шмигаль, додаючи, що середня зарплата лікарів наступного року складе $800-900, а мінімальна – $700.

Плюс, за словами прем’єра, люди виїжджають за кордон не тільки в пошуках більш високих зарплат, але також через перспективи для дітей, рівень безпеки, медицини та інфраструктури.

«Всі ці речі серед пріоритетних реформ команди Президента. І люди це помічають», – каже Шмигаль, додаючи, що, за даними соціологів, 80-90% громадян відзначають позитивні результати «Великого будівництва».

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що, за даними НБУ, обсяг приватних грошових переказів в Україну зріс на 19,2% в січні-серпні в річному вирахуванні до $9,07 млрд.