Новини Maanimo

Курс долара майже підкорив вершину в 28 грн/$ на закритті міжбанку

Долар

За підсумками валютних торгів на міжбанку 24 березня долар можна продати за 27,99 грн/$, а купити по 27,92 грн/$.

У порівнянні з відкриттям торгів сьогодні вранці, курс долара в продажу збільшився на 14 копійок, а в покупці зміцнився на 17 копійок.

За день

Після відкриття торгів, курс долара «лихоманило». До 14-00 скачки змінювали падіння, але після цього почався стабільне зростання. З цього моменту і до закриття торгів «американець» додав вже 20 копійок в продажу і 23 в покупці.

До цього НБУ вдавалося утримувати курс в розумних межах, однак тепер здається, що вже завтра «зелений» закріпиться вище психологічної позначки в 28 грн/$.

Варто зазначити, що з моменту закриття торгів в п’ятницю ввечері до завершення торгів сьогодні, долар додав вже 44 копійки в продажу і 47 в покупці. Тобто навіть незважаючи на всі зусилля Нацбанку і регулярні міжбанківські «валютні гойдалки», курс долара все одно демонструє зростання.

Поведінка долара на торгах зараз багато в чому залежить від дій НБУ, тому передбачити положення курсу навіть на день вперед неможливо. Значне зростання, в цілому, поки вдається «приборкати» і утримати нижче позначки 28 грн/$ інтервенціями і аукціонами регулятора, але, швидше за все, вже завтра на закритті ми побачимо курс вище цього показника.

Євро

Євровалюта на міжбанку, в порівнянні з відкриттям торгів сьогодні вранці, символічно зміцнилася на 1 копійку і продається по 30,19 грн/€. У купівлі курс збільшився трохи значніше: на 5 копійок; за одне євро зараз просять 30,12 грн.

За день

Якщо долар трохи не дотягнув до того, щоб підкорити свій «валютний Олімп», то євровалюта, здається, впевнено закріпилася вище свого психологічного показника в 30 грн/€.

В ході торгів «європеєць» був вкрай нестабільний і графіки показували хвилеподібне коливання курсу, але в цілому курс в продажу за день практично не змінився.

Таким чином, з моменту закриття міжбанківських торгів минулої п’ятниці, євро додав 61 копійку в продажу і 64 копійки в купівлі.