Новини Maanimo

Фінкомпаніям з 1 липня стане простіше отримати ліцензію

«Не буде процедури обов’язкового отримання нової ліцензії. У новому законі буде змінений підхід: якщо зараз у нас ліцензуються фінпослуги, то в новому законі буде ліцензуватися діяльність.

Наприклад, діяльність фінкомпанії. Тобто, якщо коло послуг не буде змінюватися, то буде автоматичний перевипуск ліцензій», – сказав Савчук під час круглого столу на тему« Чи зупинять зміни законодавства розвиток мікрокредитування в Україні », як передає УНІАН.

Савчук зазначив, що згідно із законопроектом про платіжні послуги мікрокредітні організації зможуть паралельно надавати послуги з переказу коштів на підставі своєї основної ліцензії на кредитування.

«Не буде необхідності отримувати додаткову ліцензію, і ми сподіваємося, що це зніме багато дублюючих вимог, які на сьогоднішній день мають місце», – підкреслив заступник директора департаменту ліцензування НБУ.

Нагадаємо, що захід відбувся 26 лютого. За підсумками заходу учасники Всеукраїнської асоціації фінансових компаній підписали Кодекс професійної етики щодо врегулювання простроченої заборгованості.