Новини Maanimo

Експерти заговорили про прийдешній обвал євро: до чого готуватися

Аналітики Aberdeen Standard Investments зазначають, що на тлі нинішнього падіння євро проблеми валютного блоку можуть виявитися більш серйозними, ніж передбачалося, і не виключають подальшого ослаблення європейської валюти.

Експерти Nomura International Plc і Deutsche Bank AG також радять інвесторам готуватися до зниження вартості євро, констатуючи, що валюта втратила імпульс, який підштовхнув її до оновлення дворічних максимумів в парі з доларом в січні.

Сьогодні, 8 лютого американська валюта зміцнюється до євро та інших світових валют на тлі недавньої заяви міністра фінансів США про те, що в разі прийняття «пакета Байдена» економіка Штатів може повністю відновити активність до кінця 2022 року.

Вдень у понеділок курс євро до долара знизився до 1,2026 EUR/USD, тоді як в парі з ієною американська валюта зміцнилася до 105,59 USD/JPY.

Австралійський долар ослаб на тлі «американця» до $0,7674 (-0,05%), юань подорожчав до позначки 6,4551 (+0,17%), а фунт стерлінгів впав до $1,3728 (-0,05%).

При цьому аналітики ING FX прогнозують зростання британської валюти до долара протягом тижня і чекають, що курс до кінця року складе 1,50 GBP/USD.

Індекс долара вдень у понеділок піднявся до 91,17 пункту (+ 0,14%).

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що в п’ятницю після тррривалого падіння євро відновив зростання на світовому валютному ринку.