Новини Maanimo

Долар загальмував перед психологічною позначкою в 28 грн/$ на відкритті міжбанку

Долар

Новий день на міжбанку несподівано почався з несуттєвого ослаблення курсу. Таким чином, традиція значного зростання на старті міжбанку і стриманого підвищення курсу в ході торгів сьогодні була перервана.

Регулярні інтвервенціі і аукціони Нацбанку поки допомагають стримувати інтенсивне зростання курсу, але навіть незважаючи на спроби «приборкати» долар, він все одно демонструє зростання, хоч і незначне. З моменту відкриття торгів вчора вранці долар додав 9 копійок в продажу і 15 копійок в покупці. Тобто можна говорити про плавний, але стабільний зріст курсу. Особливо якщо врахувати, що з моменту закриття торгів минулої п’ятниці «американець» виріс вже на 39 копійок в продажу і на 45 в покупці.

Сьогодні варто очікувати несуттєвого зміцнення долара на 5-10 копійок в ході міжбанківських торгів, так як значне зростання поки вдається стримати зусиллями НБУ, а передумов в сторону розвороту курсу і зовсім немає.

На відкритті міжбанківських торгів 25 березня станом на 10:30 долар продається по 27,94 грн/$, а купується по 27,90 грн/$.

У порівнянні із закриттям торгів вчора ввечері, курс долара в продажу зменшився на 5 копійок, а в покупці просів на 2 копійки.

Євро

Євровалюта знову демонструє асинхронну з доларом поведінку. Курс євро додав на тлі ослаблення «зеленого».

Обійшлося без рекордів, але «європеєць», схоже, вже твердо закріпився на позначці вище 30 грн €, і навряд чи проб’є це психологічне дно. Принаймні, найближчим часом. Завдяки коригуванню курсу істотне зростання євро вдається стримати, але невідомо чи надовго.

Проте, з моменту відкриття торгів минулої середи євро додав уже по половині гривні в продажу та купівлі.

Курс має тенденцію до незначного, контрольованого зростання в ході дня, так що варто чекати зміцнення євро на 5-10 копійок на торгах сьогодні, якщо не відбудеться яких-небудь форс-мажорних обставин.

Курс євро на міжбанку, в порівнянні із закриттям торгів вчора ввечері, збільшився на 7 копійок і продається по 30,26 грн/€. У купівлі євровалюта додала 9 копійок і купується по 30,21 грн/€.