Новини Maanimo

Відзвітуюся за мільярд: як швидко підняти грошей?

Maanimo зібрав ТОП бізнесменів, які змогли заробити свій перший мільярд в максимально короткі терміни.

Джей С. Уокер – 1 рік

Історія Уокера почалася в 1997 році, коли він створив сайт під назвою Priceline (Synapse Group). Через нього користувачі могли забронювати авіаквитки і готелі для подорожей. У 90-е це був революційний бізнес. Завдяки цьому стартапу Джей зумів заробити перший мільярд всього за 1 рік роботи.

Але успіх адже не може тривати вічно. Через десять років своєї роботи настав момент, коли компанія втратила більшу суму грошей. Через це Уокеру довелося продати у 2011 році свої акції за 426 млн доларів.

Однак у нього були і інші успішні бізнес-проекти. Крайнім з них став Upside – веб-сайт для ділових мандрівників, які організовують свій відпочинок самостійно.

Шон Паркер – 1,5 року

Шон – інтернет-підприємець, який відомий широким масам як співзасновник брендів Napster, Plaxo і Facebook. Йому вдалося заробити капітал за півтора року.

Посада першого президента Facebook Паркер зайняв в 2004 році і покинув її через рік. Цього часу хлопцю цілком вистачило, щоб кардинально змінити своє фінансове становище. Так сталося, тому що велика частина акцій компанії належала Шону, і коштували вони 1 млрд доларів.

На сьогодні загальний стан Паркера досягає 2,7 млрд доларів.

П’єр Омідьяр – 3 роки

Цей підприємець, звичайно, не Тоні Старк з коміксів Marvel, але П’єра Омідьяра по праву можна вважати програмістом, підприємцем, менеджером і філантропом. На початку своєї кар’єри він створив платформу eBay. Ідея полягала в проведенні аукціонів на сайті, де приватні і юридичні особи купують різні товари або послуги. Завдяки такому цікавому і успішному початку вже в 1998 році П’єр став мільярдером. Тобто він зміг розбагатіти за 3 роки.

У 2004 році разом з дружиною Памелою також заснував інвестиційну компанію «Мережа Омідьяра» і благодійний фонд Humanity United, який займається боротьбою з работоргівлею.

За словами самого П’єра, у нього ніколи не було в житті мети стати мільярдером. Свою кар’єру він почав всього лише заради веселощів, а через кілька місяців у нього було більш 2 млн користувачів і мільярдні продажу. Сьогодні в його руках налічується приблизно 13,8 млрд доларів.

Еван Шпігель і Боббі Мерфі – 3 роки

Цих хлопців світ знає як успішних бізнесменів, які рвонули вгору за короткий проміжок часу. Все сталося в 2011 році, коли вони запустили мобільний додаток Snapchat для обміну фотографіями і відео.

Креативні ідеї для зображень, які автоматично зникають через добу після додавання, оригінальні фільтри для фото і багато іншого з радістю прийняли користувачі.

Зараз Snapchat входить в ТОП найпопулярніших соцмереж у світі. Більше 200 млн осіб щодня використовують його на смартфонах. А загальний стан творців додатки зараз оцінюють в суму вище 3,7 млрд доларів.

Марк К’юбан – 4 роки

Марк Кьюбан – американський підприємець, власник баскетбольної команди Національної баскетбольної асоціації «Даллас Маверікс», власник Landmark Theatres, CEO компанії HDNet і HDTV cable network. Стан Кьюбана становить приблизно 2,3 млрд доларів.

Історія його успіху пов’язана з Yahoo! .В 1995 році він разом із співзасновниками створив онлайн-радіо Audionet, яке згодом було перейменовано в Broadcast.com. Воно набуло великої популярності. У 1999 році вони продали його компанії Yahoo! за 5,7 млрд доларів. Особисто Кьюбана отримав 1,6 мільярда. Це стало найбільшим придбанням Yahoo! за всю історію існування.

Кьюбану належить рекорд в онлайн-комерції – в жовтні 1999 року він придбав літак Gulfstream V за 40 млн доларів. Це була найбільша транзакція в електронній торгівлі.

Його власний капітал на сьогодні оцінюють в 4,3 млрд доларів.

Девід Філо і Джері Янг – 4 роки

Девід Філо і Джері Янг – успішні інтернет-підприємці та засновники компанії Yahoo! Inc. Вчилися в Стендфордського університеті в Каліфорнії, де пізніше стали аспірантами і вирішили спробувати почати свою справу.

Спочатку цей сайт був зроблений як путівник по улюбленим порталам його засновників. Коли люди почали цікавитися сайтом більш серйозно, хлопці стали пропонувати користувачам різні онлайн-послуги: пошукові системи, безкоштовну реєстрацію електронної пошти, ігри і новини.

Через 4 роки після заснування компанії, а саме в 1998 році, вони стали мільярдерами.