Новини Maanimo

В яблучко: ринкова капіталізація Apple перевищила $2 трлн

Згідно з даними торгів, 19 серпня вартість паперів Apple виросла на 1,29%: так, ціна кожної акції компанії перевищила $468, що свідчить про збільшення ринкової капіталізації корпорації до $2 трильйонів.

Варто зазначити, що в серпні 2018 року вартість Apple вперше перевищила $1 трлн і протягом 24 місяців зросла практично в 2 рази.

З початку 2020 року, незважаючи на триваючу коронакризу, акції IT-гіганта подорожчали на 60%. І не дивно: зростання бізнесу великих компаній технологічного сектора в умовах карантину обумовлене залежністю споживачів від технологій, що збільшується.

До речі, попередницею Apple, яка подолала рубіж в $2 трлн наприкінці минулого року, стала нафтова компанія Saudi Aramco. Після проведення саудитами IPO вартість їхнього підприємства сягала майже $2 трильйони. Apple в той час коштувала «всього лише» $1,2 трильйона.

Нагадаємо, раніше в державному реєстрі юросіб і фізосіб-підприємців з’явився запис про реєстрацію юрособи «Еппл Україна». Кінцевим бенефіціаром вказана Apple Inc.