Новини Maanimo

ДТЕК ВДЕ сформував єдину програму страхування майна з УНІКА Україна

«Ризик-менеджмент є важливою частиною корпоративного управління нашої компанії. ДТЕК одним з перших в Україні запровадив практику управління ризиками, яка включає передачу на страхування тих ризиків, якими компанія не готова управляти одноосібно», – зазначив директор з корпоративного управління, ризик-менеджменту і комплаєнс Олексій Поволоцький.

Єдина програма страхування всіх станцій ДТЕК ВДЕ була розроблена фахівцями ДТЕК спільно з міжнародними гравцями страхового ринку. Це дозволило укласти договори зі залученням кращих міжнародних перестраховиків із високим міжнародним кредитним рейтингом (не нижче «А-» за шкалою рейтингового агентства S&P).

«ДТЕК ще раз показав високу експертизу своєї команди – на ринку відновлюваної енергетики України вперше успішно розміщена програма страхування такої складності та обсягу, з залученням міжнародних ринків страхування. Ці проєкти дозволяють залучати в Україну кращі міжнародні практики в сфері ризик-менеджменту і перестрахувальну ємність, що забезпечує надійний захист бізнесу від частотних і великих збитків, знижує волатильність виручки і тим самим сприяє розвитку країни та підвищує довіру міжнародних фінансових інститутів», – зазначив генеральний директор ДТЕК ВДЕ Маріс Куніцкіс.

«Беручи участь в розробці і наданні програм страхування майна для ДТЕК ВДЕ, УНІКА Україна продовжує слідувати стратегії групи UNIQA (Австрія) Think Green, спрямованої на збереження навколишнього середовища, боротьбу з глобальним потеплінням, і активну участь в програмах страхування об’єктів з виробництва електроенергії з поновлюваних джерел.» – зазначила Олена Ульє Голова правління Страхової компанії «УНІКА».

Довідка UNIQA в Україні:

UNIQA Group вийшла на ринок України в 2006 році. Сьогодні компанії «УНІКА» і «УНІКА Життя», центральні офіси яких розташовані в Києві, пропонують всі види ризикового страхування і страхування життя через загальнонаціональну мережу. Більше 1 тис. співробітників УНІКА в Україні обслуговують близько 1 мільйона страхових полісів. Страхова компанія «УНІКА» володар Customer’s Friend- Superior Excellence, Міжнародної асоціації сертифікації ICERTIAS (Цюріх, Швейцарія) за зразкові відносини з клієнтами.

UNIQA Group є однією з провідних страхових груп на своїх основних ринках в Австрії та Центральній і Східній Європі (ЦСЄ). Близько 20 000 співробітників і ексклюзивних партнерів з продажу обслуговують понад 10,1 мільйона клієнтів в 18 країнах. UNIQA є другою за величиною страховою групою в Австрії з часткою ринку більше 21%. UNIQA працює на 15 ринках в зростаючому регіоні ЦСЄ: Албанія, Боснія і Герцеговина, Болгарія, Хорватія, Чеська Республіка, Угорщина, Косово, Македонія, Чорногорія, Польща, Румунія, Росія, Сербія, Словаччина та Україна. UNIQA Group також включає страхові компанії в Швейцарії і Ліхтенштейні.