Новини Maanimo

Прибуток Альфа-Банку Україна становить 466 млн гривень

З позитивних тенденцій варто відзначити також збільшення на 19,3% обсягу високоліквідних активів, у тому числі, за рахунок коштів у Національному банку України. Обсяг високоліквідних активів банку станом на 1 липня 2020 року становив 3,1 млрд грн.

Крім того, відбулось зростання залишків коштів, розміщених на кореспондентських рахунках в інших банках, у три рази, до 10,3 млрд грн.

Відповідно до зростання активів, збільшився й обсяг пасивів, а саме:

Показник регулятивного капіталу Альфа-Банку Україна станом на 1 липня 2020 становив 8,3 млрд грн.

Значення нормативів капіталу Альфа-Банку Україна дотримані та становлять відповідно:

Значення нормативів ліквідності Альфа-Банку Україна дотримані та становлять відповідно:

Значення інших економічних нормативів та лімітів відкритої валютної позиції Альфа-Банку Україна станом на 1 липня 2020 року також дотримано.

Довідка:

Альфа-Банк Україна – великий український банк з міжнародним капіталом, входить у приватну інвестиційну холдингову компанію ABH Holdings S.A. з головним офісом в Люксембурзі. Відповідно до класифікації Національного банку України, Альфа-Банк Україна входить до групи банків іноземних банківських груп, є системно важливим банком і знаходиться в топ-10 фінансових установ країни за обсягом активів. Банк займає провідні позиції у всіх ключових сегментах банківського ринку і є одним з найбільш стійких і надійних банків України.