Новини Maanimo

Moody`s присвоїло рейтинг АТ «ТАСКОМБАНК»

АТ «ТАСКОМБАНК» успішно пройшло процедуру рейтингування міжнародним рейтинговим агентством Moody’s Investors Service, за підсумками якого агентство присвоїло Банку такі рейтинги: B3 — базова оцінка кредитоспроможності (baseline credit assessment) і рейтинг довгострокових депозитів у національній валюті, B2 — довгостроковий рейтинг контрагента (CRR), B2(cr) — довгострокова оцінка ризику контрагента (CR Assessment).

Довгостроковий рейтинг депозитів у національній валюті B3 має стабільний прогноз.

У звіті Moody’s відображено, що довгостроковий депозитний рейтинг ТАСКОМБАНКУ на рівні B3 містить базову оцінку кредитоспроможності B3, зокрема, відображає високу спроможність Банку поглинати збитки, про що свідчать надійні буфери капіталу й хороша прибутковість до резервування, високий рівень ліквідності й стабільний профіль фінансування.

Також Moody’s Investors Service присвоїло ТАСКОМБАНКУ довгостроковий рейтинг контрагента (CRR) за національною шкалою A1.ua, рейтинг довгострокових депозитів за національною шкалою Baa1.ua.

Прогноз за депозитними рейтингами АТ «ТАСКОМБАНК» – стабільний, що відповідає стабільному прогнозу щодо державного боргу B3. Прогноз «Стабільний» також відображає позицію Moody’s про те, що підвищені ризики, пов’язані з потенційним погіршенням умов роботи, будуть врівноважені достатньою ліквідністю банку й капіталізацією. Таким чином, на думку Moody’s, ймовірність зміни рейтингу АТ «ТАСКОМБАНК» протягом найближчих 12-18 місяців досить низька.

Голова Правління ТАСКОМБАНКУ Володимир Дубєй, коментуючи присвоєння міжнародних рейтингів Банку, підкреслив, що це знакова позитивна подія.

«Отримання міжнародного рейтингу – це новий етап для Банку, нові можливості для його розвитку! Ми отримали максимально можливий результат – рейтинг на рівні суверенного рейтингу України. ТАСКОМБАНК є не просто надійним банком, але й водночас фінансовою установою з високим рівнем корпоративного управління, що отримало додаткове підтвердження з боку авторитетного у всьому світі рейтингового агентства Moody’s. Ми переконані, що отримання визнаного на міжнародному рівні рейтингу дозволить Банку укріпити довгострокові ділові відносити з нинішніми клієнтами й партнерами, швидше реалізувати свої плани щодо розвитку нових програм та продуктів, стати надійним партнером для нових клієнтів та інвесторів, зокрема на міжнародних ринках».

Про Банк:

АТ «ТАСКОМБАНК» — заснований в 1989 році, на сьогодні входить до ТОП-20 банків за розміром активів та визнаний системно важливим банком Національним банком України.  Банк надає повний спектр фінансових послуг корпоративним клієнтам, малому і середньому бізнесу й приватним особам. Входить в Групу «ТАС», яка є одною з найбільших інвестиційно-фінансових груп країни.

Ліцензія НБУ №84 від 25.10.2011.