Новини Maanimo

Forward Bank впроваджує нову функцію Mobile Check від Асоціації ЄMA

Відтепер користувачі інтернет та мобільного банку Forward Online мають додатковий рівень захисту своїх рахунків від шахрайських дій зловмисників.

Mobile Check – це наразі єдиний універсальний спосіб перевірки статусу заміни SIM-картки перед виконанням високо ризикових операцій – таких, що потребують додаткової перевірки, пов’язаних з використанням фінансового номера клієнта.  Новий сервіс дозволяє банку за долі секунди здійснювати перевірки одразу в трьох найбільших мобільних операторів Life, Kyivstar та Vodafone.

Шахрайство з дистанційним викраденням SIM-карти, або SIM Swapping – це несанкціонований власником номера перевипуск SIM-карти, метою якого є отримання кодів для відновлення доступів до банківських, поштових сервісів, месенджерів клієнтів тощо.

Forward Online використовує API-інтерфейс, який передбачає  інтеграцію з системами банку саме для автоматизованої перевірки статусу SIM-картки перед високо ризиковими операціями за рахунком клієнта, наприклад, при відновленні доступу, при ідентифікації клієнтів у контакт-центрі, при збільшенні лімітів тощо. У разі підтвердження сервісом заміни SIM-карти – можливість надання дистанційної послуги буде заблокована.

«Сервіс Mobile Check запрацював в Україні лише в січні 2021 року, а вже в квітні ми запустили його у Forward Bank. До речі, ми використовуємо більш прогресивний API-інтерфейс, який виключає людський фактор, а значить можливість зробити помилку під час перевірки. Тож, тепер клієнти Forward Bank отримали додатковий рівень захисту рахунків у поєднанні зі зручним дистанційним сервісом», – коментує Андрій Прусов, заступник голови правління банку.

АТ «БАНК ФОРВАРД» (Forward Bank) — комерційний банк, основний фокус діяльності якого протягом більше 15-ти років спрямований на обслуговування приватних клієнтів. Forward Bank особливу увагу приділяє сегментам споживчого кредитування, картковим продуктам і привабливим депозитним пропозиціям для населення України. Forward Bank входить до групи банків з іноземним капіталом, згідно з класифікацією НБУ, і є членом Фонду гарантування вкладів України. З 2013 року є членом Асоціації ЄМА.

Українська міжбанківська асоціація членів платіжних систем ЄМА з 1999 року сприяє розвитку та безпеці електронних платежів та карткових розрахунків, реалізуючи проекти з протидії шахрайству та підвищення обізнаності громадян.