Новини Maanimo

За місяць війни на Львівщину переїхали 26 підприємств

«Місяць незламності. Вже місяць як наші воїни стримують одну з найбільших армій світу. Ми забули про дати, дні тижня. Ведемо відлік з початку повномасштабного підлого вторгнення військ Росії до мирної України», – написав Козицький у Telegram.

Голова Львівської ОВА розповів, що за місяць війни область дала притулок 231 тисячі вимушених переселенців, понад 600 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які приїхали із зони бойових дій.

За його словами, ресторатори, торгові мережі, регіональні виробники продуктів, найбільший оптовий ринок на заході України та волонтери приготували 1 млн 300 тисяч порцій їжі.

480 фур та машин із Європи привезли на Львівщину близько 50 тисяч тонн гуманітарної допомоги, яку від кордону до складів в області возять 425 вантажівок.

У Київ, Суми, Запоріжжя, Охтирку, Бучу, Ірпінь та інші міста та села вже відправили 9300 палет продуктів харчування, 4325 палет непродовольчих товарів, 425 палет товарів та спорядження для сну, 18000 ящиків медичних товарів та 2000 мішків одягу.

Голова Львівської ОВА також додав, що в області мобілізували майже 30 тисяч людей, понад 20 тисяч мешканців Львівщини пішли у добровольчі формування.

Нагадаємо, що з початку війни майже 2% фахівців ІТ-сфери, які мали військовий досвід, приєдналися до ЗСУ.