Новини Maanimo

Вторгнення РФ в Україну сильно уповільнить зростання світової економіки, – Morgan Stanley

Компанія очікує, що глобальне зростання становитиме 2,9% порівняно із зростанням на 6,2% у 2021 році у річному обчисленні.

Ціни на сировинні товари і нафту злетіли до небес після того, як РФ зазнала західних санкцій за її вторгнення в Україну, що посилило інфляційний тиск у всьому світі і спонукало уряди і центральні банки переглянути свою грошово-кредитну політику.

Оскільки вирішення російської кризи виглядає малоймовірним, а світові центральні банки вже намагаються уповільнити зростання, щоб приборкати інфляцію, економісти Morgan Stanley очікують, що потенціал зростання економіки буде обмеженим.

Більш жорсткі обмеження у зв’язку з коронавірусом у Китаї призвели до зупинки промислового виробництва та обмеження внутрішнього попиту, що завдало шкоди його економіці, оскільки зростання експорту сповільнилося до найнижчого рівня майже за два роки.

Morgan Stanley заявив, що більш повільне глобальне зростання має широку основу, і єдиними двома великими економіками, де компанія не бачить суттєвого уповільнення, є Японія та Індія.

Нагадаємо, що Єврокомісія виділить Україні €400 млн на підтримку в умовах війни сільськогосподарських та рибних господарств України.