Новини Maanimo

ВР прийняла законопроект про підтримку фермерів

За прийняття відповідного проекту закону №4046 проголосували 311 народних депутатів при необхідному мінімумі в 226 голосів.

Як пояснив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тарас Висоцький, законопроектом пропонується внести зміни до законодавства, які уточнюють склад земель фермерських господарств.

За його словами, такі землі можуть складатися з земельних ділянок, що належать громадянам-членам фермерського господарства на праві власності та / або користування, а також земельних ділянок, що належать фермерському господарству.

Крім того, законопроектом визначаються умови надання фермерським господарствам допомоги за рахунок державного і місцевого бюджетів, у тому числі через Український державний фонд підтримки фермерських господарств.

Метою законопроекту є легалізація роботи фермерських господарств. У пояснювальній записці до документа зазначено, що виробництвом сільськогосподарської продукції займаються понад 50 тисяч підприємств, 92% з яких – фермерські господарства.

Раніше повідомлялося, що для того, щоб отримати черговий транш від Міжнародного валютного фонду, Україна повинна реформувати Вищу раду правосуддя та вжити низку заходів енергетичної політики.