Новини Maanimo

В Україні злетіли ціни на однокімнатні квартири: дані Держстату

За інформацією, наданою Державною службою статистики, на первинному ринку житла з липня по вересень найбільше подорожчали однокімнатні квартири: їхня вартість протягом III кварталу виросла на 9,3%. Помітно додали в ціні і трикімнатні апартаменти від забудовників (+ 8,1% за три місяці), в той час як двокімнатні стали дорожче всього на 5,9%.

Варто також зазначити, що в липні-вересні зростання цін на первинне житло в Україні сповільнилося: в порівнянні з II кварталом вартість житлової нерухомості тут збільшилася на 1,2%. При цьому з квітня по червень Держстат фіксував прискорення зростання цін в порівнянні з січнем-березнем на 1,8%.

Що ж стосується вторинного ринку, то тут лідерами зростання в III кварталі стали однокімнатні (+ 11,9%) і двокімнатні квартири (+ 11,2%). Вартість трикімнатних в цей період підскочила всього на 8,5%. У порівнянні з II кварталом, ціни на вторинне житло в липні-вересні збільшилися на 2,4%.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що, на думку фахівців Cushman&Wakefield, криза на ринку нерухомості завершиться не раніше 2022 року.