Новини Maanimo

Українці «пересіли» на вживані авто: скільки машин встигли зареєструвати в березні

Кількість машин з пробігом, зареєстрованих в Україні в березні, майже в 4 рази перевищила число «прописаних» у цей же період нових легковиків, повідомляє Укравтопром.

Так, за даними видання, в перший місяць весни українці встигли зареєструвати 34 800 «свіжорозмитнених» машин, тоді як нових легковиків в березні стало на облік всього 9 000 одиниць.

Фахівці підрахували: число зареєстрованих минулого місяця вживаних авто на 87% перевищує показники 12-місячної давнини і на 27% перевершує кількість реєстрацій в лютому, тобто місяцем раніше.

Що ж стосується підсумків I кварталу, то з січня по березень українці поставили на облік 87 700 ввезених з-за кордону авто, що на 10% більше, ніж за аналогічний період минулого року, і в 4 рази більше за кількість проданих протягом I кварталу нових легковиків.

У ТОП-3 найпопулярніших авто з пробігом, зареєстрованих в березні, увійшли такі марки, як Volkswagen, Ford і Renault: число реєстрацій становило 5 700, 3 200 і 2 900 відповідно.

Також в цей період автолюбителі охоче реєстрували легковики Skoda (+2 800 нових «прописок») і Hyundai (+2 400 нових реєстрацій в березні).

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що, згідно зі статистикою, оприлюдненою експертами «Укравтопрому», в I кварталі поточного року продажі нових легковиків в країні підскочили на 4% (в порівнянні з січнем-березнем 2020-го).