Новини Maanimo

Україна не відчуває критичної потреби у черговому транші МВФ – Милованов

Критичної потреби у черговому транші МВФ Україна сьогодні не відчуває. Про це в ефірі телеканалу «Дім» заявив президент КШЕ Тимофій Милованов.

За словами радника керівника ОП і президента Київської школи економіки, макроекономічна ситуація в Україні сьогодні «дуже хороша», і навіть за умови затримок з наданням траншу країна «впорається з ситуацією».

«Історія відносин МВФ і України завжди складна і несподівана», – зазначив Тимофій Милованов, додаючи, що дуже часто «то, чого ми очікуємо» не збігається з «тим, що відбувається». Проте, Україна виконала умови для отримання коштів, передбачені в рамках поточної програми.

Експерт також зазначив, що ключовим завданням Міжнародного валютного фонду є підтримка держав під час економічної кризи і підтримання глобальної фінансової стабільності в світі.

«Україна зараз в кризі? Ні. Так, ми б хотіли рости більше, але ми і зараз ростемо. У нас бюджет в кризі? Ні. У нас, може бути, проблеми з інвестиціями? Так, хотілося б, щоб було набагато більше», – пояснює Тимофій Милованов, додаючи, що нинішню ситуацію не слід розглядати з тієї точки зору, що, « якщо завтра не буде МВФ, все завалиться».

«У них мандат все-таки – допомагати, коли гроші дійсно потрібні», – констатував президент КШЕ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що, згідно з даними, опублікованими в свіжому огляді економічної активності від Мінекономіки, зростання ВВП України з січня по липень 2021 року склало 2,1%.