Новини Maanimo

У Fitch оновили кредитний рейтинг для чотирьох українських держбанків

У Fitch відзначають, що підтвердження рейтингів висловлює позитивний погляд агентства щодо потенційної підтримки, яку ці банки можуть отримати від уряду України в разі потреби.

На думку Fitch, схильність української влади надавати підтримку всім чотирьом банкам залишається високою з урахуванням їх повної власності держави (за винятком Укргазу з 95% власності) і системної значущості (більше для ПриватБанку і Ощадбанку, враховуючи їх 32% і 19% ринкових часток в депозитах фізичних осіб, відповідно, на кінець серпня 2020), однак можливості влади надавати підтримку обмежені, особливо в іноземній валюті. Підтвердження національних рейтингів на рівні «AA (укр)» зі стабільним прогнозом всіх чотирьох банків відображає їх незмінну кредитоспроможність порівняно з аналогічними банками в Україні.

Крім того, рейтингове агентство очікує, що ВВП України скоротиться на 6,5% в поточному році з подальшим відновленням на 3,8% в 2021 р.

Експерти міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings переглянули свій останній прогноз для світового ВВП на 2020 рік. Якщо в червні аналітики очікували падіння показника на 4,6%, то, згідно з новими даними, скорочення глобальної економіки в поточному році складе 4,4%.