Новини Maanimo

У 2022-му українська металургія втратить третину доходів: прогноз

Наступного року українська металургія може недоотримати 33% доходів, пише Обозреватель із посиланням на дані дослідження GMK Center.

Згідно з матеріалами, що містяться в огляді GMK Center «Виклики 2021/Ризики 2022 для ГМК України», ключовими ризиками для гірничо-металургійного комплексу України наступного року стануть зниження виробництва/споживання сталі в КНР та наслідки економічної кризи в Туреччині.

За словами експертів, ціноутворення на сировину та металопродукцію багато в чому залежить від ситуації в економіці КНР.

«Очікується, що середні ціни впадуть на 33%», – попереджають у GMK Center.

Так, прогнозують аналітики, «китайські проблеми» можуть обернутися для ГМК України скороченням виторгу від експорту ЗРС на $2,3 млрд. Доходи вітчизняних металургійних компаній при цьому можуть впасти на $3,2 млрд.

Водночас, «турецький фактор», пов’язаний із ризиком повномасштабної економічної кризи в Туреччині, може спровокувати зниження виручки підприємств галузі близько $750 млн.

Крім того, негативно позначитися на результатах діяльності ГМК України в 2022 можуть такі фактори, як криза на ринку нерухомості КНР, посилення глобального інфляційного тиску й ескалація конфлікту з боку РФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що, за даними Держстату, у листопаді поточного року промислове виробництво в Україні зросло на 0,4% порівняно з листопадом 2020 року.