Новини Maanimo

Ціни на нафту коливаються між зростанням та зниженням на тлі коронавірусу в Китаї

Влада Шанхая, яка скасувала локдаун на початку червня, оголосила про намір закрити сім районів міста в суботу для проведення масового тестування на коронавірус, повідомляє агентство Bloomberg. Нові обмеження ставлять під сумнів перспективу відновлення попиту на нафту в Китаї, зазначають експерти.

Вартість серпневих ф’ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures до 14:10 кск у четвер становить $123,57 за барель, що на $0,01 (0,01%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії.

Ціна ф’ючерсів на WTI на липень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить до цього часу $122,04 за барель, що на $0,07 (0,06%) нижче за підсумкове значення попередньої сесії.

Звістки про нові обмеження в Китаї чинять тиск на нафтовий ринок, проте більшість інших індикаторів підтримує його, говорить директор із сировинної стратегії Saxo Bank Оле Хансен.

Дані міністерства енергетики США, опубліковані напередодні, показали збільшення запасів нафти в країні минулого тижня на 2,02 млн барелів – до 416,76 млн барелів, що приблизно на 15% нижче за середній рівень для цієї пори року за останні п’ять років.

Запаси на терміналі в Кушингу, де зберігається нафту, що торгується на Nymex, зменшилися за тиждень на 1,6 млн барелів, запаси бензину скоротилися на 812 тис. барелів.

Нагадаємо, що розв’язана Росією війна проти України загрожує серйозними наслідками для усього світу.