Новини Maanimo

Світовий банк ініціює продовження травневого «боргового мораторію»

Згідно з останніми підрахунками, сукупний борг найбідніших країн світу в 2019 році виріс на 9,5% і досяг рекордних $744 млрд. За словами президента Світового банку, ризик криз суверенного боргу, спровокований пандемією COVID-19, вимагає термінового реагування з боку кредиторів і позичальників, яким слід було б приєднатися до ініціативи G20, яка передбачає заморожування виплат за кредитами для найбільш бідних країн.

Девід Малпасс закликав всіх комерційних кредиторів, в тому числі й банки та хедж-фонди, приєднатися до ініціативи «двадцятки», адже зусилля однієї тільки G20 дозволяють лише частково полегшити борговий тягар найбідніших держав.

За його словами, настав час «більш всеосяжного підходу до боротьби з борговою кризою, з якою зіткнулися найбідніші країни».

Нагадаємо, раніше президент Світового банку Девід Малпасс закликав кредиторів скоротити обсяг боргу держав «з групи ризику»: через пандемію COVID-19 заручниками крайньої бідності можуть стати від 70 до 100 мільйонів жителів бідних країн.