Новини Maanimo

Програму МВФ stand-by може бути продовжено на півроку – Мінфін

Поточну 18-місячну програму stand-by з Міжнародним валютним фондом може бути продовжено ще на півроку. Про це в інтерв’ю Інтерфакс-Україна заявив глава Мінфіну Сергій Марченко.

«Це обговорюється, але остаточного рішення поки немає», – зазначив міністр, оцінюючи перспективи продовження нинішньої програми співпраці з МВФ.

Марченко також заявив, що подібні рішення мають бути погоджені з партнерами, і нагадав, що місія Міжнародного валютного фонду, згідно з ініціативою виконавчого директора МВФ, повинна прибути в Україну у вересні.

Варто зазначити, що, виступаючи на саміті Кримської платформи в Києві, заступник гендиректора генерального директорату ЄК з питань політики добросусідства та переговорів з розширення Катаріна Матернова зазначила, що Євросоюз запускає семирічну програму підтримки, допомогу в рамках якої буде надано й Україні.

Так, зазначила Катаріна Матернова, старт програми заплановано на 2022 рік, і в кожному її аспекті, як очікується, буде передбачено «щось таке, що може бути призначене півдню і південному сходу країни», а також щось, що може посприяти реінтеграції анексованих територій в Україну.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що, згідно із заявою першого заступника голови Національного банку України Катерини Рожкової, 23 серпня Україна отримала допомогу Міжнародного валютного фонду в розмірі $2,7 млрд.