Новини Maanimo

Попереду планети всієї: в Україні знову дорожчає нерухомість

Згідно з Глобальним індексом цін на житло, опублікованому компанією Knight Frank, в середньому в світі ціни на житло за минулий рік виросли приблизно на 5,6%. При цьому в рейтинг увійшли не всі світові країни, а лише 55 держав. Україна в цьому списку опинилася на 20-й позиції.

У нашій країні вартість житла в середньому виросла за рік на 6,7%, що виявилося вищим за середній світового показника більш ніж на 1%. При цьому в Україні ціни на житло зростали навіть швидше, ніж, наприклад, в такій процвітаючої країні, як Франція.

А найбільш житло подорожчало в Туреччині. У цій країні вартість квартир за рік зросла на 30,3%. Лідер з великим відривом випередив Нову Зеландію, яка йде в цьому списку на другій позиції з приростом в 18,6%. На третьому місці виявилася європейська держава – Словаччина. У Словаччині житло зросло в ціні на 16%.

Подешевшали ж квадратні метри в Марокко, Угорщині, Іспанії, Малайзії та Гонконгу. А найбільше знизилася вартість житла в Індії: воно стало дешевше на 3,6%.

Нагадаємо, що від початку запуску в Україні пільгової іпотеки під 7% 1 березня банки підписали загалом 12 кредитних договорів на суму 9,4 млн грн.