Новини Maanimo

Підсумки дня на Maanimo: «Індекс Біг-Мака», новий сервіс онлайн-переказів, економіка Китаю

Цифра дня: 10,05 грн/$

Курс гривні згідно з «індексом Біг-Мака».

Прорив дня: В Приват24 з’явився новий сервіс онлайн-переказів

ПриватБанк запустив сервіс, який дозволяє переводити гроші через Приват24 з платіжної карти Visa будь-якого іноземного банку на картку ПриватБанку. Щоб відправити переказ, не обов’язково бути клієнтом ПриватБанку або навіть реєструватися в Приват24.

Нова можливість істотно спростить життя трудовим мігрантам, фрілансерам і родичам українців за кордоном.

Також сервіс вигідний батькам іноземців, які навчаються в Україні, і українським волонтерам, яким буде простіше отримувати пожертвування з-за кордону.

Іноземні громадяни, які тимчасово перебувають в Україні, зможуть переводити українцям кошти з тих карт, з якими вони приїхали, а не оформляти додаткові банківські продукти.

Відправити переказ з іноземної карти Visa на картку ПриватБанку можна в доларах, євро або гривні. Функція доступна як для Інтернет-банку Приват24, так і в додатку Privat24 для Android. Скоро сервіс буде доступний і для iOS-версії Privat24.

Щоб відправити гроші, достатньо знати лише номер картки отримувача. Комісія за переказ складає 3% від суми. Безпека перекладів забезпечена технологією Verified by VISA.

Нагадаємо, що ПриватБанк впровадив нову технологію міжнародних переказів – стандарт SWIFT gpi, який дозволяє швидше перераховувати кошти.

Провал дня: Зростання економіки Китаю – найнижче за 30 років

Упродовж 2019 року темпи зростання економіки Китаю сповільнилися до 6,1%, що стало найгіршим показником із 1990 року.

Такі дані опублікувало в п’ятницю, 17 січня, Державне статистичне управління КНР, передає DW.

Досягнутий показник валового внутрішнього продукту (ВВП) виявився нижчим за результат 2018 року (6,6%) і загалом найнижчим від 1990 року.

У останньому кварталі 2019 року розвиток китайської економіки продемонстрував показник у 6 % у річному вимірі. Попри це результат 2019 року відповідав очікуванням аналітиків щодо динаміки економічної активності у Китаї.

За даними фахівців, головними причинами такого сповільнення економічного розвитку Піднебесної став торговельний конфлікт зі США та погіршення внутрішнього попиту.

Щодо прогнозів на 2020 рік, то опитані журналістами інформагенції Reuters економісти розраховують на зростання ВВП Китаю на 5,9%.

Попри досягнуте днями порозуміння між Вашингтоном та Пекіном щодо двосторонньої торгівлі, аналітики скептично оцінюють його вплив на подальшу економічну ситуацію в КНР, адже підписана у Вашингтоні угода не передбачає скасування запроваджених раніше американських торговельних обмежень для китайських товарів у вигляді підвищених ставок ввізного мита.

Цитата дня:

«Я сподіваюся, що вийде уточнення чи доповнення до постанови НБУ, де ми призупинимо дію або наш коментар про те, що рахунки фізичних осіб-підприємців або кошти з цих рахунків можуть бути перераховані на рахунки фізосіб, які не пов’язані з підприємницькою діяльністю, після сплати податків. Ця норма. Ми її призупиняємо, тому що цей коментар стосується податкової служби», — сказав голова Яків Смолій щодо заборони на використання рахунків фізичних осіб-підприємців для особистих потреб.