Новини Maanimo

НБУ обіцяє бізнесу і банкам пом’якшити регуляторні вимоги до оцінки інвестиційних проектів

За словами голови НБУ Кирила Шевченка, ключовим пріоритетом НБУ залишається послідовна монетарна політика для досягнення стабільно низької інфляції, підтримка гнучкого курсоутворення, забезпечення фінансової стабільності, співпраця з МВФ і пожвавлення кредитування.

Глава Нацбанку відзначив, що в НБУ вже активно працюють над розвитком кредитування, зниження облікової ставки до рекордних 6% – не єдиний стимул. Досить активно розвивається урядова програма «Доступні кредити 5-7-9%», запускається механізм портфельних державних гарантій для бізнесу, будуть введені гнучкі регуляторні підходи до оцінки банками інвестиційних проектів. У судових процесах по Приватбанку і Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Нацбанк дотримується послідовної позиції захисту інтересів держави та громадян.

Крім того, Шевченко заявив, що банківська система має достатній запас міцності, щоб протистояти коронакризі і його тимчасового негативного впливу на кредитні портфелі. При необхідності НБУ готовий підтримати банки ліквідністю.