Новини Maanimo

Нацбанк проведе планові інспекційні перевірки у 35 банках

Згідно з повідомленням, план інспекційних перевірок був складений на підставі ризик-орієнтованого підходу, який враховує приналежність банку до певної категорії з урахуванням його розміру в банківській системі, характеру та складності операцій, рівня ризиків, притаманних його діяльності, а також на підставі певної загальної оцінки SREP (Supervisory Review and Evaluation Process).

У першому кварталі центробанк проведе планові перевірки в Універсал Банку, ТАСкомбанку, ОТП Банку, Крісталбанку, РВС Банку, КІБі, Банку 3/4 та банку «Портал». У другому кварталі НБУ планує перевірити Укрексімбанк, Укргазбанк, Альфа Банк, ПУМБ, Укрсиббанк, банк «Схід», Глобус Банк, банк «Січ», Банк «Кредит Дніпро» та Асвіо Банк. У третьому кварталі Нацбанк перевірить ПриватБанк, Креді Агріколь Банк, Комінвестбанк, А-Банк, Банк Альянс, Акордбанк, банк Кліринговий дім, АП Банк та ЄПБ. Перевірки у четвертому кварталі заплановані в Ощадбанку, МТБ Банку, Мегабанку, МІБі, Піреус Банку, Мотор-Банку, банку «Львів» та Метабанку.

Крім цього, регулятор запланував проведення інспекційних перевірок у 40 небанківських фінансових установах, зокрема, у 19 страхових компаніях, 17 кредитних спілках та 4 фінансових компаніях.

Нагадаємо, що завдяки податковій амністії до бюджету вже надійшло понад 67 мільйонів гривень на кінець цього року. Про це повідомив голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетьманцев.