Новини Maanimo

Кабмін підняв граничну ціну літра бензину і дизпалива

Згідно з пояснювальною запискою до проекту постанови Кабміну, яку оприлюднив народний депутат Олексій Гончаренко, тепер середня вартість палива «Нафтогазом» розраховується з урахуванням витрат на зовнішнє логістичне забезпечення та інших витрат, передбачених зовнішньоекономічним договором, в сумі $27 за тонну. Що додасть до вартості літра бензину 0,56 грн, дизпалива – 0,62 грн/л.

При цьому, граничні рівні торговельної надбавки до середньої ціни дизельного палива залишили незмінними – не вище 7 грн/л, бензину – не вище 5 грн/л.

Згідно з пояснювальною запискою, оприлюднення міністерством середніх цін одного літра дизпалива і бензину буде проводитися щомісячно, як і раніше, – 3, 13 і 23 числа.

Нагадаємо, що у середу, 2 червня, ф’ючерси на нафту марки Brent з постачанням у серпні зросли в ціні до $70,42 за барель. Згідно з даними Bloomberg, вартість ф’ючерсів на нафту марки Brent піднялася на 0,24%. При цьому ціна липневих ф’ючерсів на нафту марки WTI зросла до $67,85 за барель, додавши 0,19%.