Новини Maanimo

Кабмін оприлюднив умови меморандуму про «зелений» тариф

Документ передбачає, що виробники ВДЕ приймають умови добровільної реструктуризації «зелених» тарифів.

Зокрема, для всіх об’єктів електроенергетики, які виробляють сонячну енергію, передбачається зменшення тарифів на 15%, а для об’єктів, які виробляють електроенергію з енергії вітру – на 7,5%.

Зі свого боку українська влада зобов’язується вживати всіх заходів для забезпечення своєчасної поточної оплати ДП «Гарантований покупець» і погашення наявної заборгованості перед виробниками ВДЕ, які погодилися з умовами реструктуризації.

Також уряд зобов’язується визначити і затвердити річні квоти підтримки «зеленої» енергетики і забезпечує проведення аукціонів з розподілу таких квот.

Посилюється відповідальність виробників ВДЕ за незбалансоване виробництво електроенергії.

Виробники ВДЕ приймають умови обмеження термінів введення в експлуатацію нових об’єктів згідно із «зеленим» тарифом. З 1 серпня нові сонячні електростанції потужністю понад 1 МВт зможуть бути введені в експлуатацію з отриманням державної підтримки тільки шляхом участі в аукціонах.

Нагадаємо, також Кабмін вчора вирішив надати Фонду соцстрахування додатково 2,972 млрд грн для виплати допомоги з безробіття на безповоротній основі.