Новини Maanimo

Експерти порівняли ситуацію на ринку праці навесні 2021-го та під час локдауну-2020

Якщо під час локдауну-2020 на ринку праці були затребувані переважно менеджери з продажу, кур’єри, охоронці, консультанти та торгові представники, то в березні-квітні 2021-го роботодавці найбільш активно шукали продавців і трохи менше вантажників, менеджерів з продажу, охоронців і водіїв таксі, пише УНІАН з посиланням на дані дослідження Jooblе.

Як зазначають фахівці сайту з пошуку роботи, і навесні 2020-го, і в березні-квітні 2021 року найбільше число вакансій пропонували роботодавці з таких галузей, як торгівля (оптова та роздрібна), будівництво, IT-сектор, виробництво, транспорт і логістика.

Претенденти, в свою чергу, в 2021 році найактивніше відгукувалися на такі вакансії, як кур’єр, промоутер, консультант в інтернет-магазин і оператор-консультант. У 2020-му українці цікавилися роботою кур’єра, продавця-касира, водія таксі, а також такими дистанційними вакансіями, як оператор колл-центру й копірайтер.

Варто зазначити, що в березні-квітні поточного року число пропозицій по віддаленій роботі зросло більш ніж на третину. У попередні два місяці роботодавці найчастіше шукали дистанційних фахівців – бухгалтерів, операторів ПК, копірайтерів, менеджерів з продажу та операторів колл-центрів. Минулого ж року до ТОП найбільш затребуваних вакансій увійшли веб-дизайнер, перекладач з англійської мови, бухгалтер, оператор колл-центру і менеджер онлайн-магазину.

Попит претендентів на дистанційку, зазначають в Jooblе, в 2021 році на 17% менше, ніж в 2020-му.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що, згідно з даними Rabota.ua, найсильніше через карантинні обмеження постраждали галузі, пов’язані з громадським харчуванням, готельним бізнесом і подорожами. 70% компаній прийняли рішення про скорочення штату.