Новини Maanimo

Долар чи акції: мільярдер дав пораду інвесторам

Але є серед успішних інвесторів і ті, чия віра в американську валюту й досі не похитнулася. Наприклад, мільярдер Джеффрі Гундлах, який очолює DoubleLine Capital, днями заявив про те, що долар може виступати в якості відмінної інвестиції в найближчі 5 років. При цьому експерт упевнений в тому, що обвал світового ринку акцій відбудеться вже в найближчі 18 місяців.

За словами мільярдера, інвестувати сьогодні стоїть хіба що в папери Microsoft, Google, Facebook, Apple, Amazon і Netflix. При цьому фахівець настійно рекомендує колегам-інвесторам не прибирати палець з кнопки «продати».

Гундлах впевнений, що ставка на зниження американської валюти принесе в наступні роки чималі суми.

Згідно з даними торгів, вдень 12 жовтня курс європейської валюти до долара встиг впасти до позначки $1,1808: рівень попереднього закриття – 1,1824 USD/EUR. При цьому курс долара до японської ієни знизився з 105,59 до 105,53 USD/JPY.

У той же час, китайська валюта в понеділок продемонструвала найбільше протягом сесії зниження до долара, починаючи з березня. Курс юаня опустився до позначки 6,7446.

Курс американської валюти 12 жовтня виріс до 93,16 пункту (+ 0,1%).

Нагадаємо, наприкінці минулого тижня реакцією американської валюти на можливе схвалення владою США нового антикризового пакета стало зниження її курсу по відношенню до низки «колег».