Новини Maanimo

Держоргани підключилися до сервісу перевірки е-квитанцій

«Українцям більше не потрібно буде витрачати час на те, щоб принести в ці органи банківські квитанції про сплату», – написав Дубілет.

Також він зазначив, що громадяни заощадять гроші, бо не буде необхідності платити за послуги в «місцевих» банках, які встановлюють великі суми комісій за оплату.

Дубілет уточнив, що мова йде про таких державні органи, як сервісні центри МВС, міграційна служба, РАГСи, ЦНАП і облдержадміністрації.

Таким чином, це означає, що були спрощені процедури оформлення водійських посвідчень, довідок про несудимість, паспортів і закордонних паспортів, реєстрацій народжень і шлюбів, отримання ліцензій та витягів, тощо.

Міністр додав, що оплачувати послуги тепер можна прямо на місці, через інтернет-банк або мобільний додаток. Після цього достатньо надати номер квитанції працівникові держустанови.

Зараз сервіс підтримують три банки, а ще десять фінустанов перебувають в стадії підключення.

Співробітники держустанов вже належним чином проінструктовані, але якщо хто-небудь з них все ж запросить квитанцію в паперовому форматі, то можна зателефонувати на гарячу лінію 1 545.

Нагадаємо, що сервіс був запущений в грудні 2019 року.