Новини Maanimo

14 японських компаній готові інвестувати у відновлення української економіки

Документ передбачає надання допомоги з боку JICA для реалізації пілотних інвестиційних проєктів японського бізнесу в Україні. А також підтримку з боку Японії у розвитку приватного сектору та інструментів промислової політики в Україні. Крім того, партнери готові надавати рекомендації щодо активнішого залучення інвестицій від японських компаній.

За словами японської сторони, вже 14 японських компаній готові розглядати інвестиції в українську економіку.

“Результатом підписання цього документу має стати реалізація пілотних інвестиційних проєктів японського бізнесу в Україні, експертна допомога з боку JICA із посилення привабливості  українського приватного сектору для інвесторів, а також рекомендації щодо залучення інвестицій від японських компаній. Ми сподіваємося, що JICA надасть технічну підтримку для реалізації японських інвестицій в Україні та профінансує постачання японського обладнання для проєктів, що будуть спільно визначені в ході консультацій між українською та японською сторонами. Впевнена, що наша співпраця незабаром принесе дуже відчутні та конкретні результати”, – підкреслила Юлія Свириденко.

Також сторони обговорили збільшення участі японської сторони в протимінній діяльності, надання енергетичного обладнання для подолання наслідків обстрілів енергооб’єктів та підвищення енергонезалежності України, а також поглиблення ролі JICA у супроводі інвестиційних проєктів. Зокрема Уряд сподівається на підтримку JICA у перезапуску UkraineInvest, як єдиного вікна для просування інвестицій.