Новини Maanimo

В Україні скасують деяким групам ФОП спрощені правила сплати податків

Нардепи мають намір змінити правила всіх груп фізичних осіб-підприємців. Деяким ФОП пропонують спростити режим роботи, але визначено й такі, яким, навпаки, запровадять нові, складніші правила.

На розгляд Ради запропоновано проект закону №6348, згідно з яким у складі ФОП-єдинників, які сплачують єдиний податок, планується виключити оптових торговців, ріелторів, інтернет-провайдерів, лікарів, аптеки, медичні клініки та будівельників.

Якщо законопроєкт №6348 буде прийнятий в Україні, то працювати в рамках першої та другої групи не зможуть ФОП, які здійснюють оптову торгівлю та посередництво, оцінку нерухомості, ріелторські послуги, приватну медпрактику, будівельні та ремонтні роботи, надають послуги з надання доступу до інтернету, торгують складними побутовими приладами (в т.ч. медичного призначення), підакцизними товарами та лікарськими препаратами, а також хутряними виробами чи секонд-хендом, виготовляють чи продають ювелірні вироби, розповсюджують лотереї.

Автори проєкту закону пропонують збільшити поріг доходу для третьої групи ФОП до 3 тис. мінімальних зарплат. Крім того, нардепи ініціювали скасування тотального запровадження реєстраторів розрахункових операцій (РРО) для першої, другої та четвертої групи ФОП.

Нагадаємо, що наступного року обсяг інвестицій у розвиток інфраструктури складе 141,8 млрд гривень, повідомив заступник голови Мінфіну Олександр Кава.