Новини Maanimo

В лютому бюджет отримав 4,4 млрд грн акцизного податку

Оскільки податкова вжила відповідних заходів щодо детінізації ринку підакцизних товарів, вдалося перевищити план по надходженнях податку на спирт (142,2%), лікеро-горілчану продукцію (113,3%) і пиво (127%).

План з податкових надходжень на тютюнові вироби був виконаний рівно на 100%, при цьому індикативний показник був в 1,7 разів більше, ніж в минулому році.

Фактичні надходження податку на тютюнові вироби зросли найбільше. Обсяг отриманих коштів зріс на 71,3%, або на 1,4 млрд грн. Обсяг надходжень податку на спирт виріс на 61,5%, або на 400 млн грн.

Крім того, майже на чверть (+24,4%), або на 100 млн грн, збільшився обсяг надходжень акцизу на лікеро-горілчану продукцію, а надходження від податку на пиво зросли на 300 млн грн, або 11%.

Верланов стверджує, що вперше з того моменту, як Міністерство фінансів визначило індикативи в розрізі підакцизної продукції, план був виконаний за всіма видами такої продукції, крім електроенергії. Це стало можливим завдяки системним заходам щодо детінізації, які уряд проводить з осені.

Нагадаємо, аудитори Рахункової палати з’ясували, що протягом двох років бюджет недоотримав 25 млрд грн акцизного податку на бензин і дизпаливо.