Новини Maanimo

Плоди податкової амністії: українці задекларували 79 млн гривень

«З початку податкової амністії українці задекларували активи вартістю 1,3 млрд гривень. Сума задекларованого до сплати збору склала 79,1 млн гривень», – йдеться у повідомленні.

У податковій службі наголосили, що 1 березня 2022 року завершується період одноразового декларування іноземних активів за пільговою ставкою 7%. Вказується, що надалі до завершення кампанії іноземні активи можна задекларувати за ставкою 9%.

Закони про податкову амністію стосуються стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету.

Також під амністію можуть потрапляти активи в Україні або за кордоном, придбані за рахунок доходів, які не було задекларовано за будь-який податковий період станом на 1 січня 2021 року.

Нагадаємо, що в Україні за грудень минулого року різко зросла середня зарплата, про що повідомили у Держстаті. Зростання зарплати українців склало 22,5% у грудні порівняно з листопадом.