Новини Maanimo

ДПС відзвітувала про роботу щодо детінізації ринку праці

Податкова служба постановила, що порушники мають сплатити 74 млн грн податку на доходи фізичних осіб, понад 23 млн грн єдиного внеску та близько 5 млн грн військового збору.

Крім того, було виявлено близько 900 найманих працівників, які отримували зарплату без належного оформлення трудових відносин.

У той же час, в січні роботодавці уклали майже 19,5 тисяч трудових договорів з найманими працівниками. У ДПС вважають, що це наслідок роз’яснювальної роботи.

Також протягом січня офіційно зареєструвалися близько 2700 громадян, які раніше вели підприємницьку діяльність без належного оформлення. Таким чином, бюджети різних рівнів додатково отримали 18,3 млн грн податку і зборів та 19,9 млн грн єдиного внеску.

«Ми спостерігаємо різке зростання повідомлень про прийняття на роботу, тобто укладених трудових контрактів. Причому, як показує перша декада лютого, хороша динаміка зберігається і надалі. Якісна роз’яснювальна кампанія дає результат, якого неможливо досягти лише силовими та адміністративними методами», – заявив глава ДПС Сергій Верланов.

Нагадаємо, що за підсумками всіх перевірок в 2019 році ДПС донарахувала до сплати в бюджет 45,6 млрд грн, тобто на 32,6%, або на 11,2 млрд грн більше, ніж у 2018 році.